6.5.2016

2000 vuotta vanhan piirretyn luurangon neuvot

Päivittäinen Drinks Businessin uutiskirje napsahtaa sähköiseen postiluukkuuni, ja pari viikkoa sitten luin sieltä uutisen, jonka olen huomannut alkavan vaikuttaa minuun.


Nykyisen Turkin alueelta on löydetty 2400-vuotta vanha mosaiikki, joka kuvaa luurankoa makoilemassa tyynyn päällä ja juomassa viiniä. Mosaiikissa on kreikan kielinen teksti: "Ole iloinen ja nauti elämästä."

Minulla on jo pari pientä tatuointia, mutta olen suunnitellut en-kovin-vakavissani sokerikallotatuointia jo jonkin aikaa. Huomasin saavani tästä hiprakkaisesta luurangosta inspiraatiota omaan pääkallooni. Allekirjoitan tämän muinaisen neuvon - ja on jotenkin osuvaa, että sen antaja on luuranko. Kaveri tahtoo muistuttaa, että senkun nautit, mutta muista että elämä on rajallinen. Pidä huolta itsestäsi ja muista, mutta älä huoli, älä vatvo. Sinulla on vain tämä yksi elämä joten miksi et nauttisi? 

No niinpä. Näillä mietteillä perustin pitkästä aikaa blogin, jonka latinankielinen nimi kertoo juuri tästä subjektiivisesta onnesta joka tulee pienistä puroista.


Luurankokuvan lähde: Drinks Business 25.4.2016 "Be cheerful" advises wine drinking skeleton 
Jaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti