7.5.2016

Jäätelökioskitesti osa 1: Tervasaaren Pingviini-kioski

Tänä kesänä testaan Helsingin jäätelökioskeja! Olen ollut aika huono ostamaan jäätelöä kioskeista, mutta koska en ole laktoositon enkä keliaakikko, jätskikiskat ovat hyvä ja helppo syy saada meikäläinen tutustumaan kotikaupunkiinsa.

Testin jokaisessa osassa otan yhden kioskin normaalikokoisen pallon jäätelöä aitoon vohveliin. Pyrin valitsemaan uutuusmakuja kun se on mahdollista.


Kävin Pohjoisrannassa sijaitsevassa Pingviinin kioskissa, Tervasaareen johtavan reitin alkupäässä. Vieressä on sataman huoltoasema Seaport ja jäätelöä syödessä on helppo tepastella Tervasaareen nauttimaan auringosta ja maisemista. Perjantaina yhden jälkeen päivällä muita asiakkaita ei ollut mailla halmeilla, mutta kioskin ympärillä ei ollut tuoleja tai pöytiäkään.

Kioski tarjoaa Pingviinin perusmakujen lisäksi Ainon ja Mövenpickin jäätelöitä sekä perusvirvokkeita ja kahvia. Huomasin vain muutaman laktoosittoman vaihtoehdon parinkymmenen maun joukosta.

Pingviini-tuotemerkin omistaa nykyään Nestlé. Kyseisestä yrityksestä voisi sanoa paljonkin, mutta sen verran hyvää, että Pingviini-jäätelöt valmistetaan Suomessa, Turengin tehtaalla. Pingviini on saanut Avainlippu-merkin sillä sen tuotteet myös valmistetaan suomalaisista raaka-aineista. (1)


Testiaika: 6.5.2016 yhden jälkeen iltapäivällä
Hinta: normaalikokoinen Pingviini-jäätelöpallo: 3,00€
Aidon vohvelin lisä: 0,50€
Valittu maku: uutuus vadelma-lakritsi, sis. laktoosia
Arvio: palvelu ystävällistä ja ripeää, jäätelö oli hyvän ja voimakkaan makuinen, pallon koko tuntui pieneltä ja näytti vähän hupsulta tötterössä.
Perstuntumalla annetut pisteet 2,5/5, jossa pisteiden tiputtajana suurimmat syyt pallon pieni koko ja varsinaisen kioskin kolkko ympäristö.Lähteet: 
1. Nestlé Suomessa, Tuotemerkit, Jäätelö. https://www.nestle.fi/brands/jaatelo 
Jaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti