9.5.2016

Jäätelökioskitesti osa 2: Jädelino

Aurinkoinen helatorstai kutsui jatkamaan jäätelökioskitestiä... ja päädyin kokeilemaan Jädelinoa ensimmäistä kertaa. Myönnän, että kyseessä on subjektiivisen testini ennakkosuosikki, mutta voin jo heti alkuun kertoa että Jädelino myös lunasti kaikki lupauksensa.

Testin jokaisessa osassa otan yhden kioskin normaalikokoisen pallon jäätelöä aitoon vohveliin. Pyrin valitsemaan uutuusmakuja kun se on mahdollista. Jädelino ei todellakaan ole mikään tavan jätskikiska, joten siihen valitettavasti nämä säännöt eivät aivan päde jo senkin takia, että jäätelöä ei tarjoilla vohvelissa tai tuutissa.

Jädelino sijaitsee Helsingin Teurastamolla, ja erityikseksi paikan tekee se, että kaikki jäätelöt ja sorbetit valmistetaan itse käsin paikan päällä italialaisen käsityöperinteen mukaisesti. Jädelinolla on myös yllättävän isot sisätilat, missä voi kehnommallakin säällä mukavasti nauttia artesaaniherkkua. Istumapaikkoja sisällä on ainakin 10 jos ei enemmänkin, ja ulkopuolella Teurastamon pihalla on mukava pikku terassi.

Jäätelötehdas avautui Teurastamolle eikoiseen aikaan - syksyllä, pikkujoulukauden alkaessa marraskuussa 2013. Jädelino on tavallaan perheyritys, jonka taustalla on maan rajat ylittävä rakkaustarina. Tiina Karhu tapasi joitakin vuosia sitten italiassa Valerio Ventin, joka lopulta seurasi Karhua Suomeen saakka. Tiinan sisko Soile Karhu tuli mukaan Jädelinoon, kun Valerio ja Tiina olivat käyneet Italiassa opettelemassa oikean gelaton tekemistä. Nykyään sarjakuvapiirtäjä Soile on Jädelinon omistaja, Valerio keskittyy jäätelöiden tekemiseen, ja Tiina puolestaan pitää huolen yrityksen taloudesta. (1)

Eipä ollut ihmekään että lämpimänä Helatorstaina sisätilan tiskille oli ovelle asti ulottuva jono. Kahden reippaan työntekijän tiimityöllä jono liikkui nopeasti, joten odotusaika iloisesti sisustetussa gelateriassa ei ollut pitkä. Artesaanijäätelöiden lisäksi Jädelinosta sai kahvia ja virvokkeita, ja jäätelöä ja kahvia sai ostaa kotiinkin asti. 
Jädelinossa jäätelö annostellaan pahvisiin, luonnossa hajoaviin kierrätettäviin kuppeihin, joita on kaksi kokoa. Pieneen kuppiin saa 1-2 makua 4€ hintaan, ja isoon 5€ hintaiseen kuppiin saa 1-3 makua.  
Testiaika: 7.5.2016 kahden jälkeen iltapäivällä
Hinta: pieni kuppi jäätelöä 4€
Valittu maku: Mansikkasorbetti ja valkosuklaajäätelö (toinen herkuttelija valitsi lakritsin ja valkosuklaan)
Arvio: palvelu asiallista ja reipasta, paikan sisätilat siistit ja viihtyisät, ehdottomasti plussaa siitä että tiskiltä näkee takatiloihin missä jäätelö valmistuu, ja ennen kaikkea itse jäätelö oli mielettömän herkullista, aidon ja vahvan makuista, ja rakenteeltaan ihanan pehmeää. Aurinkoinen terassi ulkopuolella oli oikein miellyttävä.
Perstuntumalla annetut pisteet 5/5. Koitan tämän jälkeen kuitenkin käydä muuallakin, mutta palaan varmasti Jädelinoon (liian) usein. Tämä saattoi hyvinkin olla parasta jäätelöä mitä olen ikinä syönyt.

Lähteet:
1. Helsingin Sanomat 11.6.2016 http://www.hs.fi/ihmiset/a1433906548818

Jaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti