10.5.2016

Jäätelökioskitesti osa 3: Merisataman Ingman-kioski

Kaivopuiston kupeessa sijaitsee pienveneiden Merisatama, mistä lähtee lautat mm. Uunisaareen ja Pihlajasaareen. Sieltä äkkäsin sekä Ingmanin kioskin että Helsingin jäätelötehtaan kioskin, mutta päädyin tällä kertaa testaamaan Ingmanin.

Testin jokaisessa osassa otan yhden normaalikokoisen pallon jäätelöä aitoon vohveliin. Pyrin valitsemaan uutuusmakuja kun se on mahdollista. 

Ingman on pitkäikäinen perheomisteinen ja suomalainen konserni, joka aloitti jäätelön valmistuksen Sipoon tehtaalla vuonna 1978. 2000-luvulla yritystä jaettiin ja myytiin ja ostettiin moneen kertaan, ja lopulta vuonna 2011 Suomen Unilever Oy osti jäätelötoiminnan Ingmanilta. (1) Osa Ingmanin klassikkotuotteista valmistetaan edelleen Suomen Sipoossa, ja näissä suomalaisissa tuotteissa on Avainlippu-merkki. (2) Annan itseni ymmärtää, että loput tuotteista valmistetaan Liettuassa. 


Ingmanin kioskista valitsin testin puitteiden mukaisesti uutuusmaun Hartwallin Jaffa, josta oli oikein iso juliste esillä kioskin kyljessä. Laktoositon jäätelö vaikutti mauttomalta "vanilja"jäätelöltä, jossa oli muutama Jaffa-raita, jotka nekään eivät juuri miltään maistuneet. Vaan mikäpä siinä, kelpasihan sitä meren äärellä auringon paisteessa jätskiä syödä. Kaiken lisäksi tässä kioskissa aito vohveli ei tuottanut lisäkustannusta, mikä taitaa olla aika harvinaista Helsingin kiskoissa.Testiaika: 9.5.2016 kolmen aikaan iltapäivällä
Hinta: normaalikokoinen jäätelöpallo 3,50€
Aidon vohvelin lisä: 0€!
Valittu maku: uutuus Hartwallin Jaffa, laktoositon
Arvio: palvelu oli hiljaisen ystävällistä ja tötterö tehtiin tarkkaan. Jäätelöpallo oli hyvän kokoinen, ja mieltä ilahdutti kovasti se, että aidosta vohvelista ei otettu lisähintaa. Itse jäätelö oli hyvin miedon makuinen, ja lempilimpparini makua sai kyllä hakemalla hakea.
Perstuntumalla annetut pisteet 3,5/5 - en voi koko kioskia rankaista siitä, että jäätelömaku itsessään ei ollut kummoinen. Lähteet:
1) Ingman Group - Yhtiö http://www.ingmangroup.fi/#!yhtio/cjn9
2) Jäätelöherkkuja suomalaiseen makuun http://www.ingman.fi/Article/Ingman.aspxJaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti