14.5.2016

Jäätelökioskitesti osa 4: Senaatintorin Pingviini

Pyöräillessäni Katajanokalle muistelin viime kesäistä gelato-nautintoa Signora Delizian pienellä puistokioskilla. Kesäisen auringonpaisteen alla unohdin että eihän nyt ole kuin vasta toukokuun alkupuoli, ja ällistyin kun saavuttuani paikalle totesin kioskin olevan kiinni. Moka ei kuitenkaan tainnut olla minun, vaan Signora Delizian. Puistossa oli paljon muitakin kesäpäivästä nauttivia, enkä varmasti ollut ainoa joka ihmetteli miksi herttaista kioskia ei oltu vielä avattu. Onhan tässä kesäpäiviä ollut jo monta, miksi yrittäjä ei ota niin sanotusti rahoja pois?


Ei auttanut. Jäätelö oli saatava. Kauppatorin hälinä ei kiinnostanut, joten ryskytin fillarillani pitkin mukulakivikatuja Senaatintorin puolelle. Sieltä löytyi suuri Pingviini-kioski, joka todisti että sijainnilla on merkitystä. Parin fillarin polkaisun päässä oleva Tervasaaren Pingiinikioski myi jäätelöään halvemmalla kuin tämä kyseinen mesta - mutta silloisella testihetkellä pallokin oli pienempi. Jäätelökioskitestin jokaisessa osassa otan yhden normaalikokoisen pallon jäätelöä aitoon vohveliin. Pyrin valitsemaan uutuusmakuja kun se on mahdollista. Tällä kertaa päädyin kuitenkin jo pitkään markkinoilla olleeseen salmiakkiin, sillä salmiakki nyt vaan sattuu olemaan heikkouteni. 

Ostin kalliin puoleisen jäätelön ja istahdin keskelle Senaatintoria sitä nauttimaan. Söin jäätelön lopulta aika nopeati ja jatkoin matkaa, sillä en kestänyt enää katsella kun turistit syöttivät lokkeja ja ottivat innoisaan niistä kuvia parveillen hyvin samankaltaisesti kuin nuo lentävät rotat. Salmiakki maistui hyvältä mutta tilanteesta jäi silti paha maku suuhun. En enää osta jäätelöä Senaatintorilta, ja syynä siihen on vain ja ainoastaan ympäristön ärsyttävä turistiurpoilu.

Pingviinin esittelyn voi lukea aikaisemmasta postauksestani: Tervasaaren Pingviini-kioski.Testiaika: 10.5.2016 puoli kahdelta iltapäivällä
Hinta: normaalikokoinen Pingviini-jäätelöpallo: 3,50€
Aidon vohvelin lisä: 0,50€
Valittu maku: salmiakki, sis. laktoosia
Arvio: palvelu oikein aurinkoisen ystävällistä, kioski tuntui melko suurelta ja siistiltä, jäätelö oli salmiakin ystävälle oikein mieluisan makuinen, ja pallon kokokin tuntui passelilta. Hinta kyllä oli melko kova.
Perstuntumalla annetut pisteet 2/5, jossa pisteiden tiputtajana kova hinta ja rasittava turistiympäristö.


Jaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti