13.5.2016

Kesäpäivän jälkiruoka: mansikoita ja lime-basilikavaahto

Mansikoita ja lime-basilikavaahtoa

Kesäisissä fiiliksissä laitoin taas parsaa ruoaksi, ja jälkiruoaksi innostuin ostamaan vielä espanjalaisia, mutta oikein kauniita ja melko makeitakin mansikoita. Niiden kylkeen tein simppelin mutta maukkaan vaahdon jonka maustoin limellä ja basilikalla. Kyseiset maut menevät mielestäni hienosti mansikan kanssa, ja korostavat kesän tuntua jo näin toukokuun +15 asteen lämpötilassa!

Tässä resepti, joka on myös helppo muokata omaan makuun sopivaksi. Tällä vaahdolla voi myös kuorruttaa keäisen täytekakun tai käyttää vaikkapa pavlovan välissä.

Lime-basilikavaahto


  • 1 prk eli 250g pehmeä maitorahkaa
  • 2dl kuohukermaa
  • 1 puntti tuoretta basilikaa
  • 2 limeä
  • n. ½ dl hienosokeria tai maun mukaan
  • Mansikoita dipattavaksi


Koska oma talouteni on pieni, tein tästä puolikkaan reseptin ja sain tuollaisen pienen Taika-kulhollisen täynnä tavaraa.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, mutta varo ettet sekoita liikaa ettei vaahdosta tule liian tiukkaa.
Ota basilikapuntti ja poimi vain lehdet varsista. Jos leikkaat varretkin mukaan, mausta tulee kitkerä ja suutuntuma vaahdossa ratisee epämiellyttävästi. Tee lehdistä nippuja ja kääräise ne yhteen. Leikkaa nippu ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä. Käy basilikanippu läpi veitsellä vain kerran - älä ajele ja painele veitsellä miten sattuu monta kertaa basilikan yli. Se saa basilikan menettämään kauniin vihreän värinsä ja mustumaan, ja tekee siitä kitkerämmän makuista. Lisää leikattu basilika vaahdon joukkoon.

Raasta kahden limen kuori. Se kannattaa tehdä suoraan vaahdon yläpuolella niin, että raastaessa pirskahteleva kuoren eteerinen öljy päätyy sinne minne sen haluamme eli vaahtoon mausteeksi. Raastan sitrusten kuoret aina niin, että nään mitä raastimeen tulee. Valkoisen osan mukaan raastamista tulee välttää, sillä sekin maistuu kitkerältä.

Halkaise yksi lime, ja purista sen mehut vaahdon joukkoon. Suosittelen lämpimästi hankkimaan tällaisen baarimikkojen suosiman sitruunapusertimen - nopea ja helppo käyttää! Kapineen olen itse hankkinut aikoinaan Stockmannilta, mutta ainakin Chez Marius Bulevardin ja Fredan kulmassa myy sitä nykyään.

Lisää sokeria maun mukaan ja sekoita koko homma yhtenäiseksi vaahdoksi.

Anna maustua jääkaapissa ½-1 tuntia ennen tarjoilua. Nauti tuoreiden mansikoiden kanssa!
Jaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti