18.9.2016

Amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaisia pannukakkuja, banaania ja vaahterasiirappia! 
Tässä on nopea ja aina toimiva resepti amerikkalaisille pannukakuille, jotka ovat ikisuosikkejani herkkuaamiaisten tai kotibrunssien lajina. Pannukakkuja syön aina hyvän vaahterasiirapin kanssa, ja aika usein myös banaania! Kun joitakin vuosia sitten lähdin kokeilemaan ja etsimään hyvää reseptiä, paistoin nämä ensin valurautapannulla. Koin kuitenkin, että valurautapannu vaati aika paljon öljyä, jolloin myös pannukakuista tuli hyvin rasvaisia. Vaihdoin pinnoitettuun pannuun, jolloin öljyä ei tarvinnut niin paljon, ja paistamani pannukakut ovat nykyään paksuja ja pehmoisia eivätkä ollenkaan rasvaisia!

Tässä täsmäohje, josta tulee noin 7 pannukakkua, riippuen tietysti siitä minkä kokoisia paistat. Ohje on oikein helppo, sillä voit vain sekoittaa ainekset yhteen vispilällä ja paistaa heti, ei tarvitse odotella taikinan turpoamista!


Amerikkalaiset pannukakut

  • 2,5dl vehnäjauhoja
  • 1rkl taloussokeria
  • 1rkl leivinjauhetta
  • ½tl suolaa
  • 2,5dl maitoa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 muna
  • öljyä paistamiseen


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, öljy ja muna, ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa. Itse käytän aina tiettyä soppakauhaa ikään kuin mittana, miten paljon taikinaa yhteen pannukakkuun menee, joten kaikista tulee saman kokoisia. Paista pannukakut yksi kerrallaan keskilämmöllä öljyssä. Pannukakun voi kääntää kun siinä alkaa muodostua kuplia ja paistopinta on saanut väriä.

Nauti heti lämpimiltään vaahterasiirapin kanssa!

Jaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti