22.9.2016

Oluthipsterin stout-kakku

Törmäsin joku aika sitten netissä brittiläisen Nigella Lawsonin Guinness-kakkureseptiin. Pidän kovasti Nigellan nettisivuista, missä saa helposti vaihdettua itselleen sopivan mittajärjestelmän brittiläisen, amerikkalaisen ja meikäläisen välillä. Guinness-kakku vaikutti juuri sopivalta syysherkulta, mutta koska olen inhottava oluthipsteri, en halunnut käyttää Guinnessiä. En kuitenkaan ehtinyt Arkadian Alkoon hakemaan Põhjalan Pime Öötä, niin kuin hipsteripäissäni suunnittelin, vaan tyydyin lähialkon Belhaven Scottish Stoutiin. Sen olen ennenkin todennut ihanan suklaiseksi ja miellyttäväksi olueksi, ja käyttänyt sitä esimerkiksi vaniljajäätelön kastikkeena.

Syntisen täyteläinen stout-kakku!

Oluthipsterin stout-kakku
Nigella Lawsonin reseptistä mukailtuna

Kakkupohja

250ml stout-olutta
250g voita

75g hyvää kaakaojauhetta
400g hienoa sokeria
2tl vaniljasokeria

200g ranskankermaa
2 munaa

275g vehnäjauhoja
2½tl ruokasoodaa


Kuorrute

300g maustamatonta tuorejuustoa
150g tomusokeria
125ml vispikermaa


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja voitele kakkuvuoka.

Mittaa ja sekoita kaakaojauhe, hieno sokeri ja vaniljasokeri yhteen. Notista creme fraishe ja sekoita siihen kaksi kananmunaa. Mittaa jauhot valmiiksi ja sekoita joukkoon ruokasooda.

Ota esiin laakea kattila ja vispilä. Mittaa olut kattilaan ja paloittele voi mukaan. Lämmitä ja sekoittele kunnes voi on sulanut oluen sekaan.

Lisää joukkoon kaakao-sokeriseos ja sekoita. Voit tässä vaiheessa ottaa kattilan pois lämmöltä.

Lisää mukaan ranskankerma-munaseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vähän kerrallaan jauhot ja sekoita hyvin ettei taikina paakkuunnu.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja laita uuniin. Paista kakkua uunissa noin 45-60minuuttia.

Ota uunista ja anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Poista sitten vuoka ja kaada kakku varovasti nurinpäin niin, että nätti tasainen pinta on ylöspäin. Anna kakun jäähtyä näin.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute.

Vatkaa vispikerma pehmeäksi kermavaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se ja tomusokeri kermavaahtoon. Vatkaa yhteen, varo kuitenkin ylivatkaamista. Levitä kakun päälle ikäänkuin stoutin vaahdoksi.



Kutsu kylään inhottavat oluthipsteriystäväsi, syö syntisen hyvää hipsterikakkua ja nauti loput reseptiin liian isosta stout-pullostasi.

Tämä suklainen olut kannattaa nauttia lähes huoneenlämpöisenä.

Jaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti