13.9.2016

The Bitter Tears of Tom Cruise

Palaan 9m2 Brewingiin, jonka esittelin blogissani muutama päivä sitten Punk IPA -kloonista pitkän puoleisesti löpistessäni. Kyseessä siis pienen pieni enemmän tai vähemmän kotipanimo, missä olutta tehdään kyllä suurella pieteetillä ja taidolla. Punk-kloonin lisäksi saimme maisteltavaksi myös toisen, sanoisinko Original Content - oluen, jonka nimi on haettu ilmaisemaan sen syvästi amerikkalaista oluttyyliä.


Bitter Tears of Tom Cruise - an Amerian Double IPA, 7,9%. Laitetaan tuosta patrioottista musiikkia soimaan (youtube), ja kaadetaan lasiin.

Väri on punertava, kuparinen ja sameahko. Tuoksussa on IPA:lle tyypillistä greippisyyttä ja sitrushedelmien kuorta, mutta myös aroniamarjaa ja tyrnin öljyä, . Maultaan olut on suuri ja suora, raikas ja hedelmäinen, ja tuoksussa ujosti näyttäytyneet punaiset marjat puskevat nyt läpi enemmän. Runsas humalointi pitää suutuntuman suoraselkäisenä ja rohkeana mutta korkeampi alkoholi tuo runkoa ja täyteläisyyttä. Olut aukenee vielä paremmin lasissa lämmettyään ja hengitettyään hetken. Verigreippisyys ja punaiset marjat voimistuvat, ja mukaan tulee myös vähän öljyistä meininkiä.

Vaikka heitinkin hösseliksi amerikkalaisuudella, tämä on äärettömän hyvä tyyliään edustava olut, jossa on kutsuva, voimakas tuoksu, vahva runko ja raikas maku joka jatkuu pitkään.

9m2 Brewing, tahtoo lisää!

Jaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti