17.10.2016

Palmu Wines Heartwood Red

Sain pullon viiniä kokilta. Piti kuulemma maistaa viini ja keksiä mitä ruokaa sille voisi laittaa. Oukkidoukki:

Heartwood Red 2015
Palmu Wines, AC Luberon, Rhône, Ranska
Alkon tilausvalikoimassa 13,49€
Rypäleinä Syrah ja Grenache



Tasting notes:
Väri on hyvin tumma ja violettiin taittava. Nenä on puhdas ja keskivoimakas, aromeina boysen marjaa, tammea, paahteisuutta, havuja ja metsänpohjaa. Kuiva tuoksu jossa tummia sävyjä. Maku on täyteläinen, kohtalainen hapokkuus. Alkoholi ei tunnu läpi, mutta sitä on viinissä reilumman puoleisesti (13,5%). Maussa on mustikkaa, tammea, paahteisuutta, eukalyptusta. Tanniinit ovat melko voimakkaat ja jälkimaku keskipitkä, sieltäkin löytyy vielä vähän mausteita ja paprikaa. Viini on nuori, mutta se on ihan juotavissa nyt jo. Muutaman vuoden antaisin tälle ikääntymispotentiaalia. Laadultaan kaveri on ihan hyvä, ja tähän hintaan Alkosta saa huonompiakin.

Ruokasuositus:
Laittaisin tummaa liharuokaa, vaikkapa naudan pihvia tai poroa tai karitsaa, roséena. Sen kanssa tumma punaviinipohjainen kastike, paljon yrittejä, ja lisukkeena joko Provencen henkeen tehty täyteläinen kasvislisuke paahdetuista tomaateista ja munakoisosta, tai sitten kotimaisia juureksiä kuten juuriselleriä tai maa-artisokkaa. Viereen laittaisin vielä mustikkafluidin tuomaan marjaisuutta, ja käyttäisin ruoanlaitossa kisasuolaa, joka tuo hedelmäisyytä esiin viinistä paremmin.


Jaa tämä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti